Csillagászat

Megtalálták a bolygó neve halált - hátborzongató videó

Bár azt hinnénk, hogy 2020-nál már nem jöhet rosszabb a Földön, az univerzum legkatasztrofálisabb helyénél rosszabb aligha van ennél a bolygónál.

2020.11.06 19:04ma.hu

Az univerzum legpokolibb bolygóján majdnem szuperszonikus sebességgel fúj a szél, csak úgy kavarognak rajta a 100 kilométer mély lávaóceánok és ha esik, akkor is csak kövek potyognak az égből.

Nem csoda, hogy a világegyetem legkatasztrofálisabb kőzetbolygójának hívják a minden szempontból lakhatatlan exobolygót. Mivel a K2-141b igen közel kering csillagához, ezért mindig ugyanazt az "arcát" mutatja felé, ami azt jelenti, hogy egyik oldalán állandó nappal és akár 3000 Celsius fok is lehet, míg a másikon a sötétség az úr és -200°C a hideg.

A különös, földméretű égitest 200 fényévre van a Naprendszerünktől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.