Állati

Újra felbukkant az erdei sármány Magyarországon

A madár újabb észlelése a Dél-Alföldön szenzációszámba megy.

2020.10.22 11:29ma.hu

Erdei sármányt fogtak a szegedi Fehér-tavi Ornitológiai Táborban, amiről a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád megyei helyi csoportja számolt be Facebookon.

A faj eddig egyetlen egyszer bukkant fel Magyarországon: 2008-ban Pölöske határában egy gyűrűzés során, csakúgy, mint most. Egyébként Norvégiában, Svédországban, Finnországban, illetve Ázsia északi részén költ, és délebben telel. Csak időnként kóborol Európában.

A madár testhossza 15 cm, tömege 16-21 gramm. Rovarokkal táplálkozik, de magvakat is fogyaszt. Általában 4-6 tojást rak.

Címlapkép: Szántó Bence / MME Csongrád megyei Csoport

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.