Járvány

Videón egy koronavírusos beteg tüdeje

3D-s felvételen mutatják be, hogy mit tehet a koronavírus a tüdővel.

2020.03.30 10:17ma.hu

A felvételt egy magas vérnyomással küzdő, 59 éves páciens CT-képei alapján készítette szakértők egy csoportja. A férfi lázzal, köhögéssel és nehézlégzéssel került kórházba, nem sokkal később már lélegeztetőgépre szorult. A tüdőszövet sérüléseit sárga szín jelzi.

Keith Mortman, a George Washington Egyetem orvosa szerint a károsodás nem korlátozódik a tüdő bizonyos részeire, hanem mindkét oldalra szétterjed.

"Különösen aggasztó az a felismerés, hogy a COVID-19 betegségből felépülő páciensek nagy mértékű, maradandó tüdőkárosodást szenvedhetnek, ha a gyulladás nem hagy alább időben."

Az orvos bízik benne, hogy a megdöbbentő felvétel kellőképpen sokkolja az embereket és felhívja a figyelmet a járványügyi szabályok, korlátozások betartásának fontosságára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Amerikai tudósok: akár 2022-ig is szükség lehet a társadalmi távolságtartásra

Az új típusú koronavírus egyelőre ismeretlen, de biztos, hogy hosszú ideig nem tűnik el.

Koronavírus - A tünetek megszűnése után is jelen van a vírus a Covid-19-betegekben

MTI Fotó: Mónus Márton

A felépülés után még legalább két hétig meg kellene hosszabbítani a karantént, hogy ne fertőzzenek meg másokat.

Szegedi matematikusok modellezik a járvány terjedését - segítsen nekik!

Pontosan megjósolták a kínai betegek és halottak számát, ill. hogy Irán és Olaszország lesz a következő. Magyarországot már nehezebb modellezni, ebben kell a segítség.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.