Megkegyelmezett a séf a homárnak

Visszaengedték az óceánba a 140 éves óriáshomárt

Megkegyelmezett egy New York-i étterem séfje a George névre keresztelt óriáshomárnak, s környezetvédők segítségével visszaeresztették a hét végén az Atlanti-óceánba az állítólag 140 éves állatot.

2009.01.12 13:10MTI

A kilenc kilogramm súlyú óriáshomárt a kanadai Új-Foundland partjainál fogták ki mintegy két hete, és akkor került a Park Avenue-n lévő elegáns étterem, a City Crab and Seafood akváriumába. Az étterem konyhafőnöke végül meghajolt az állatvédők könyörgésének, hogy engedjék szabadon a ritka rákfélét, amely a becslésük szerint már akár 140 éves is lehet. A George névre keresztelt homárt végül szombaton a Maine állambeli Kennebunkport egyik öblében visszaengedték az Atlanti-óceánba. Ebben a térségben tilos a hálók kivetése homárra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.