Tudomány

Sikeresen földet ért a Szojuz leszállóegysége - videók

Sikeresen földet ért kedd hajnalban Zsezkazgan közép-kazahsztáni várostól 145 kilométerre délkeletre a Szojuz MSZ-11 űrhajó leszállóegysége, fedélzetén a Nemzetközi Űrállomás (ISS) legénységének három tagjával.

2019.06.25 08:10MTI

"Megtörtént a leszállás. A visszatérő kabin, benne Oleg Kononenkóval, a Roszkoszmosz orosz űrügynökség űrhajósával, Anne McClaine-nel, a NASA amerikai űrügynökség asztronautájával és David Saint-Jacques-szal, a kanadai űrügynökség asztronautájával földet ért" - jelentette be a Moszkva melletti repülésirányító központ (CUP) szóvivője.

Az MSZ-11 űrhajó magyar idő szerint hajnali 1 óra 25 perckor vált le a Nemzetközi Űrállomásról.

Az ISS-en jelenleg háromfős csapat teljesít szolgálatot, Nick Hague és Christina Koch amerikai és Alekszej Ovcsinin orosz űrhajósok.

Az űrállomásra várhatóan július 20-án indul három újabb asztronauta Bajkonúrból a Szojuz MSZ-13 fedélzetén: Alekszandr Szkvorcov orosz, Andrew Morgan amerikai és Luca Parmitano olasz űrhajósok személyében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.