Történelem

Jövőre ismeretterjesztő programot indít a NEB a kommunizmusról

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) jövőre ismeretterjesztő programot indít, amelynek célja, hogy bemutassa, a kommunizmus eseményei közös európai történetnek számítanak.

2019.02.27 00:30ma.hu
hirdetés

Földváryné Kiss Réka ,a NEB elnöke kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, a kommunizmust csak Közép- és Kelet-Európa élte át "személyesen", emiatt Nyugat-Európában más a megítélése.

Az ismeretterjesztés ezért nemcsak a volt szovjet blokk, hanem Nyugat-Európa területére is kiterjed - tette hozzá.

Beszélt arról is, a Magyar Nemzeti Levéltárral közösen feltárták, hogy kik voltak azok, akik a kommunista párt akaratát helyben érvényesítették. Ez egyfajta információs kárpótlás, amelyre szerinte szüksége van a magyar társadalomnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.