Állati

Vérnyullá változnak a cuki szőrgombócok, ha túl nagy a hideg

Az aranyos kis nyulacskákból kannibál fenevad lesz.

2019.01.15 11:26ma.hu

Michael Peers, az Albertai Egyetem etológusa vadkamerákat helyezett ki az alaszkai határnál, hogy megfigyelje, milyen ragadozók vagy dögevők gyűlnek össze az otthagyott tetemek mellett. Döbbenetére azonban vérszomjas nyuszik jelentek meg, akik úgy zabálták a véres húst, mint máskor a répát.

Az elmélet szerint a nagy vagy elhúzódó téli hidegben a rágcsálóknak szükségük van arra, hogy kiegészítsék táplálékukat némi fehérjével, és ha kell, akkor akár természetes ragadozójuk, a kanadai hiúz teteméből is lelkiismeret-furdalás nélkül zabálnak.

Szerinte ez a váratlan felfedezés arra utal, hogy az állatokat nem lehet olyan egyszerűen csupán növényevőnek vagy húsevőnek besorolni – hiszen mint kiderült, ezek a hócipős nyulak bizony rendszeresen esznek húst.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.