Érdekesség

Íme, a világ legkisebb hegye - videó

Annyira nagy becsben tartják, hogy szigorúan tilos ásni körülötte.

2018.03.28 10:08ma.hu
hirdetés

A tudományos meghatározás szerint a hegy a földnek olyan kiemelkedése melynek magassága környezetéhez képest legalább 500 méter és többnyire meredeken emelkedik környezetétől.

Ezzel szemben a kínai szabályok szerint egy 60 centi magas szikladarab is lehet hegy. Az aprócska Csing-hegy a Kínai-alföld keleti csücskében található Santung tartomány egyik látványossága. A szikladarab másfél méter hosszú és alig 70 centi széles, de állítólag a föld alatt negyven méteres mélységig húzódik. A helyiek akkora becsben tartják, hogy szigorúan tilos ásni körülötte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.