Találd fel magad!

Nemzetközi vállalatok támogatják a Dunaújvárosi Főiskolát

A fiatal, nagykorúsodó generációnak már nem okoz kihívást a modern technika vívmányainak használata. A korosztályból legtöbben nem csak érdeklődéssel, de kritikusan is fordulnak a meglévő technikai, műszaki és informatikai területek felé.

2008.12.05 19:32ma.hu

Újító, innovatív ötletekkel pályázhatnak végzős középiskolások a Dunaújvárosi Főiskolán, hogy szakmai előmenetelüket segítő nemzetközi vállalatoknál valósíthassák meg elképzeléseiket. Stratégiai játékok, digitális világ és robottechnológia, megújuló energiaforrások, háztartást segítő eszközök, és műszaki termékek dizájnja, mind a hétköznapjainkat is érintő, praktikus ismereteinket és szórakozási lehetőségeinket bővítő területek.

A XXI. században szocializálódott, felsőoktatási intézménybe készülő új, ’machine sapiens’ generáció számára pedig evidenciák. A Dunaújvárosi Főiskola ’Találd fel magad’ néven pályázatott hirdetett műszaki és informatikai területek iránt érdeklődő középiskolás diákok számára. A pályázatra, két nagy (műszaki és informatikai) tudományterületet átölelő újító, innovatív ötletekkel, koncepciós és formatervekkel lehet pályázni.

Egy jó főiskolának a színvonalas képzés mellett, fel kell vállalnia a tehetséggondozást is. A műszaki és informatikai szakemberek rendkívül keresettek nem csak Magyarországon, hanem az Európai Unió területén is. A főiskola célja, hogy a minőségi oktatás keretében a kiemelkedő képességű hallgató a tehetségének kibontakoztatását elősegítő többletkövetelmények teljesítéséhez kapjon segítséget.

A Főiskola ezért olyan nemzetközileg elismert vállalatokkal – mint a Microsoft Magyarország, Apple Hungary IMC, HP Magyarország, Kürt Zrt., Nokia-Siemens Networks, PC World – GameStar: IDG Hungary, BOSCH, SKF, Festo Didactic, Isel Hungaria, SolidD, ISD Dunaferr, AUDI Hungaria, BOSCH, Delta-3N, OMRON, Alcoa-Köfém, SIEMENS Magyarország – kötött együttműködési megállapodást, akik segíthetik az eredményes hallgatók közéleti szerepvállalását, az értelmiségi feladatokra történő felkészülés tárgyi és személyi feltételeinek megteremtését, a szakmailag igényes értelmiség nevelését.

A győztes koncepciótervek gazdái ugyanis a patronáló vállalatok támogatásával valósíthatják meg elképzeléseiket. „Sajnos a tehetség önmagában nem elég, ezért a kiemelkedően teljesítő hallgatóinkat hozzá kell segítenünk azokhoz a támogató kapcsolatokhoz, amely szakmai előmenetelüket segíti, vagyis általuk lehetőséget kapnak a szaktudásuk és felkészültségük bizonyítására.

Ezt a célt szolgálja a Találd fel magad pályázati kiírás is.
” – mondta el a dr. Bognár László a Dunaújvárosi Főiskola rektora. Telek Zoltán, a PC World magazin főszerkesztője elmondta, hogy számára nagyon fontos, hogy egy igazán jó ügy mellé álljon és mind szakmailag, mind emberileg segítse a pályázó diákokat.

A főiskola ’tehetségkutató’ kezdeményezését fontosnak tartja a jövő generációja számára és azonnal igent mondott a zsűritagságra. Reményei szerint akár a magazin új munkatársa is lehet az informatikai területen brillírozó diák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.