Joghurtos müzli, reggelire

Újra vannak tatuk az Állatkertben!

Öt év után ismét láthat tatukat a Fővárosi Állat- és Növénykert közönsége. A két állat a tavalyi év végén érkezett Budapestre, és a karanténidő elteltével a napokban kerültek át a kert bemutató terébe.

2008.01.17 15:43ma.hu

ISMÉT VANNAK TATUK A BUDAPESTI ÁLLATKERTBEN!

A két állat Majna-Frankfurtból került a magyar fővárosba, az ottani állatkert ajándékaként. Jóllehet már november 24-én megérkeztek, az elmúlt hetekben előírás szerint a közönség szeme elől elzárt, és a többi állattól is elkülönített karanténban tartózkodtak, így a látogatók csak mostantól láthatják őket. 

A Budapestre kerül két állat 2007 májusában született, így még egy évesek sincsenek. Kölyöknek azonban mégsem nevezhetők, hiszen ezek az állatok nagyon gyorsan fejlődnek. A kicsik szeme 2-4 hetes korban nyílik ki, kéthónapos korukban már szilárd táplálékon élnek, kilenc hónaposan pedig már az ivarérettséget is elérik. Élettartamuk viszont akár a harminc évet is eléri.

A tatuk a természetben mindenevők, így az állatkertekben is ennek megfelelő takarmányt kapnak. Budapesten joghurtos müzlivel kezdik a napot, délben banánt, almát, sárgarépát, főtt kukoricát és némi tojást kapnak, vacsorájuk pedig túróból, darált húsból, valamint „hangyász keverékből” áll. Ez utóbbi vízzel kutyatápból, zabpehelyből, húsporból, néhány további adalékanyagból, meg persze némi vízből álló massza, ami speciális állatkerti receptnek számít.

 

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.