Természeti csoda?

Trópusi dzsungelre bukkantak Nagy-Britanniában

Fél hektárnyi trópusi erdőt találtak Cornwallban - az elképzelések szerint mindez egy felfedező 170 évvel ezelőtti magánakciójának köszönhető.

2008.12.01 10:59MTI

A szűk fél hektárnyi trópusi erdőt megszokott növényzet rejtette: brit földön honos bokrok, cserjék, fák. Ezek irtásakor fedezték fel munkások az egzotikus növényzetegyüttest, amelyben olyan vegetációk is akadnak, amelyek csakis a déli féltekén őshonosak.

"Ahogy ritkítottam a bozótot, egyszercsak a legelképesztőbb dzsungelkép tárult elém. Mintha gyerekeknek írt kalandregénybe csöppentem volna. Az egyik pillanatban még Conwallban voltam, a másikban meg Brazília őserdejében" - idézte a Daily Telegraph című brit lap az egyik kertészt, aki 18 éve dolgozik szakmájában és sok érdekes angol angolkerttel volt már dolga, de ilyet még sosem látott. Nem természeti csoda történt.

Az angol dzsungel nagy valószínűséggel egy felfedezőnek köszönhető, Charles Foxnak, aki nagyjából 170 évvel ezelőtt ténykedett, és egzotikus növények magvait hozta szülőhazájába, ahol aztán elültette őket. Őserdőcskéje idővel elfelejtődött, körbenőtte a honos növényzet, és eltűnt az emberek szeme elől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.