Fejlesztés

Elképesztő az Elon Musk-féle szupervonat működés közben

Először tesztelték vákuumos csőrendszerben az életnagyságú prototípust.

2017.07.16 08:27ma.hu
hirdetés

Bár még nem érte el végleges paramétereit a tesztelt verzió, de ha a fejlesztés így folytatódik, akkor a végleges Hyperloop bizony beváltja a hozzá fűzött reményeket.

A vákuumos csőrendszer rendkívül fontos része a vonatnak, ugyanis a mágneses levitációs technikával működő kocsik csak ilyen környezetben tudják biztosítani az akár az 1200 km/h-s sebességet.

A teszt során egyelőre a 112 km/órás sebességet vizsgálták. Fokozza a fejlesztéseket, hogy a konkurens Hyperloop Transportation Technologies is halad a saját rendszerével, így fokozott a verseny a területen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.