Állati

Eltévedt egy 180 kilós teknős, önkéntesek segítettek rajta

Egy eltévedt, 180 kilogrammos tengeri teknőst cipeltek vissza a vízbe önkéntesek a dél-karolinai partvidéki Hilton Head Island város strandján.

2017.05.31 12:46MTI
hirdetés
Illusztráció (Fotó: Getty)

A városi teknősvédelmi projekt önkéntesei másfél kilométeren át követték az óceántól a homokdombokig egy nőstény tengeri teknős nyomait.

Egyikük, Leigh West a helyi lapnak azt mondta, a hatalmas hüllő elfáradt a hosszú sétától, ami nehezen ment neki, mert a bal hátsó úszólába hiányzott.

Az önkénteseknek két vízi mentő is segített megemelni és elvinni a teknőst az óceánig, hogy visszasegíthessék az óceánba.

A helyi teknősmentőknek több érdekes akciójuk volt már az elmúlt években, 2012-ben például egy eltévedt teknőst egy úszómedencében találtak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.