106 éves volt

Meghalt az egykori náci propagandaminiszter titkárnője

Elhunyt Brünhilde Pomsel, Joseph Göbbels náci propagandaminiszter egykori titkárnője, a náci vezetés belső köreinek egyik utolsó túlélője. Álmában, müncheni otthonában érte a halál pénteken, 106 éves volt.

2017.01.30 10:48MTI
hirdetés

Pomsel 1942-től három éven át dolgozott a propagandaminiszternek. Nem sokan ismerték, míg egy német napilap 2011-ben interjút nem közölt vele. Tavaly Christian Krönes forgatott róla dokumentumfilmet A German Life címmel. Ebben az egykori titkárnő elmondta, milyen volt dolgozni a hitleri ideológia terjesztéséért felelős ember mellett.

Krönes azt mondta az AP-nek, hogy agg kora ellenére Pomselnek tiszta volt a tudata, amikor január 11-én, a születésnapján utoljára beszéltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.