Egy tonna elefántcsont

Sikeres nemzetközi csapás az afrikai vadorzókra

Az elmúlt hónapok összehangolt akciói során rengeteg csempészárut, köztük egy tonna elefántcsontot foglaltak le a hatóságok

2008.11.19 18:22National Geographic

Az afrikai vadvilág megőrzése egyre nehezebb feladat. A kormányoknak meg kell küzdeni a szegénységgel, a növekvő korrupcióval, betegségekkel, termőföld-hiánnyal, törzsi villongásokkal, háborúkkal, és a vadvédelem, a nemzeti parkok és vadrezervátumok megfelelő kezelése, karbantartása, valamint az orvvadászok elleni küzdelem mindig hátrányba kerül, amikor az elosztásról és a támogatásról van szó.

Éppen ezért tekinthető nagy sikernek a kenyai környezetvédelmi hivatal bejelentése, amely szerint négy hónapos nyomozást követően mintegy 75 gyanúsított személyt tartóztattak le Kenyában, továbbá a Kongói Köztársaságban, Ghánában, Ugandában valamint Zambiában.

A megfigyelt személyeket és a csempészárut titkos ügynökök követték a helyi piacokra, határátkelő- illetve elosztó helyekre.

Az akció során a letartóztatott személyeken kívül egy tonna elefántcsontot (immáron majdnem húsz éve világszerte tilos az elefántcsont-kereskedelem), továbbá vízilófogakat, gepárd-, leopárd- és kígyóbőröket foglaltak le a vadvédelmi hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.