Súlyosan veszélyeztetett

Keskenyszájú orrszarvú született Amerikában

A keskenyszájú orrszarvúk súlyosan veszélyeztetett fajába tartozó borjú született az Iowa állambeli Des Moines állatkertjében.

2016.10.18 12:56MTI

A helyi lap szerint a Blank Park Állatkert Ayana nevű rinocérosza október 11-én éjjel hozta világra 36 kilogrammos kicsinyét.

Az intézmény vezetője, Mark Vukovich “hatalmas jelentőségű eseménynek” nevezte a borjú születését.

A veszélyeztetett faj (Diceros bicornis) vadon és fogságban élő példányainak száma mára ezer alá csökkent.

Illusztráció: keskenyszájú orrszarvú portré (Wikipédia/Matthew Field)

Az észak-amerikai állatkertek 46 keskenyszájú orrszarvúnak adnak otthont, ebből két felnőtt példány a Blank Park Állatkertben él. A 46 példány között mindössze hat a termékeny nőstény.

A Des Moines-i intézmény szóvivője szerint a nőstény borjú már egy órával a világra jötte után felállt és járkált, két órán belül már enni is próbált, vagyis egészséges utód született.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.