Légi baleset

Ilyen unalmasan még senki nem esett orra - mégis vicces a nagyfenekű hibrid

A világ legunalmasabb zuhanásának titulálták a hátulról óriás fenéknek tűnő Airlander 10 balesetét. A gép második próbaútján szántotta fel a mezőt.

2016.09.02 18:40ma.hu

A brit Cardington reptéren sikerült orra buknia a leszálláshoz készülő Airlander 10-nek.

A világ legnagyobb repülő szerkezete a talaj közelében lebegett, mikor veszélyesen előre dőlt, majd pilótafülkéje szép lassan a talajba fúródott.


A léghajó súlya kissé megzúzta a szerkezetet, de a gép hamar visszaállt vízszintesbe és puhán érkezett a talajra.

A gyártó cég közölte, a személyzetnek kutya baja, senki nem sérült meg.

A 92 méter hosszú léghajó hivatalosan a Martha Gwyn nevet viseli, de a britek csak "A repülő hátsó" néven emlegetik sajátos farkialakítása miatt.

A gépet 25 millió dollárért árusítják a gyártók. Mivel akár 10 tonnányi terhet is képes felemelni, és 5 napig is a levegőben maradhat. Úgy vélik, akad majd, aki meglátja benne a fantáziát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.