Kutatók éjszakája

Látványkémia, drónos reklámfilmkészítés és távcsöves csillagles Békés megyében

Csabai László amatőr csillagász A Nap és a Hold fogyatkozása 2015-ben címmel tartja meg előadását a távcsöves csillagles előtt.

2015.09.23 10:05MTI

Látványkémiai előadás, drónnal történő reklámfilmkészítés és távcsöves csillagles is várja az érdeklődőket pénteken a Kutatók éjszakája országos programsorozat Békés megyei rendezvényein.

A Szent István Egyetem Békés megyei campusai is csatlakoztak a 10. Kutatók éjszakája programjaihoz. Szarvason az érdeklődők látványkémiai kísérletekben vehetnek részt, megtanulhatják az újraélesztés fortélyait és azt, hogyan kell egy széttört kerámiát restaurálni.

A Tessedik előadóteremben a távérzékelésről, a génmódosított élőlényekről, a hazai rizstermesztési lehetőségekről és a bioszénről hallhatnak a látogatók előadásokat, ahogyan a bronzkori Szarvas életébe is betekinthetnek régész szemmel - tájékoztatta az MTI-t Pusztay Gabriella, az egyetem főosztályvezetője.

Hozzátette: a békéscsabai kampuszon a reklámfilmforgatás új, drónnal történő irányáról, valamint a vadászati kellékekről és szertartásokról lesz gyakorlati bemutató, a matematika iránt érdeklődők pedig kalandozhatnak a háromszögszámok világában.

Ugyancsak Békéscsabán a TIT Körösök Vidéke Egyesület előadásokkal és távcsöves csillaglessel várja a regisztrált érdeklődőket pénteken 17 órától. Márki-Zay Lajos okleveles csillagász Emberről és Univerzumról ad elő, Csabai László amatőr csillagász pedig A Nap és a Hold fogyatkozása 2015-ben címmel tartja meg előadását a távcsöves csillagles előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.