Szeptember 25.

Kutatók éjszakája - Tárlatvezetések az Országgyűlési Múzeumban

Az Országgyűlési Múzeumban tárlatvezetések, az Országgyűlési Könyvtárban szervezett séták várják az érdeklődőket szeptember 25-én, a Kutatók éjszakáján.

2015.09.19 23:30MTI

Az Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve című első állandó kiállításával nyílt meg idén márciusban. A különböző tematikájú 16, 17 és 18 órakor induló vezetéseken a látogatók megtudhatják, hogy az egyes korszakok referensei hogyan válogatták össze a bemutatott tárgyi és képanyagot, valamint egy-egy izgalmasabb műtárgy felderítéséről részletesebben is hallhatnak. A tárlatokat Kedves Gyula múzeumvezető, Feitl Írisz, Légrády Eszter és Melkovics Tamás muzeológusok vezetésével tekinthetik meg a látogatók - közölte az intézmény az MTI-vel.

Csengel-Plank Ibolya fotótörténész, a múzeum munkatársa a fotó, mint történeti forrás témakörében tart előadást 19 és 20 órától, a kiállítás kivitelezéséről szóló prezentációt 19 órától és 20 órától a látogatóközpont terében lehet meghallgatni.

Az Országgyűlési Könyvtár a művészeti ágakon keresztül megjelenítve invitálja a látogatókat egy érdekes kutatásra. A résztvevők könyvtári sétát tehetnek virtuális környezetben, interaktív játékokat próbálhatnak ki, valamint egy mostanra összeállított kiállítást is megtekinthetnek. A szervezett séták 13.45, 16.15, 17.25, 18.35, 19.45 és 20.55 órakor indulnak, a részvételhez regisztráció szükséges.

A szervezők azt kérik, hogy a vendégek a kezdési időpont előtt 15 perccel legyenek az Országház I. kapujánál a regisztrációnál megadott igazolványukkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.