Ivóvíz, alkatrészek

Japán teherűrhajót indított a Nemzetközi Űrállomásra

A hajón nincs ember, a szállítmány főként ivóvíz és mindenféle alkatrész.

2015.08.19 17:34MTI

A fellövést időjárási gondok miatt többször el kellett halasztani, ám szerdán problémamentes volt a start, és a hajó pár perc múlva a terveknek megfelelően előzetes pályára állt. Öt nap kell, hogy elérje az űrállomást 5,5 tonnányi szállítmányával, így hétfőre várható az összekapcsolódás.

Az űrállomáson jelenleg hatan vannak, köztük egy japán asztronauta, Jui Kimija. Neki kell majd robotkarral segíteni az utánpótlást szállító űrhajó összekapcsolását az állomással. Előzőleg több teherfuvar nem ért célba, és ezért - mint azt Scott Kelly, az állomáson lévő egyik amerikai mondta - nagyon fontos a japán szállítmány.

"Jelenleg nem szenvedünk hiányt, de ha ez az utánpótlás sem érne fel, akkor szeptember végére igencsak szűkösek lennének készleteink pár dologból" - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.