Egy ember meghalt

Rejtélyes tűzeset egy antarktiszi orosz kutatóállomáson,

Tűz pusztított a Déli-sarkon lévő Progressz (Haladás) orosz kutatóállomáson, egy ember életét vesztette, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek - jelentette be csütörtökön a szentpétervári Északi- és Déli-sarki Intézet.

2008.10.09 18:30MTI

Az elhunyt és a sérültek egyaránt építőmunkások, a tűz még vasárnap történt. A sérültek ellátására az alig másfél kilométerre lévő kínai kutatóállomásról érkezett segítség. 

A kínai kutatók diagnosztikai berendezéseket, műholdas telefont, de még ágyneműt is vittek orosz kollégáiknak. Vasárnap estére a Progressz személyzete helyreállította a rövidhullámú kapcsolatot a Mirnij és a Vosztok antarktiszi orosz állomásokkal. 

A közlemény szerint kizárólag egy lakóépület pusztult el, a többi épületben, például a társalgóban, a konyhában, az áramtermelőben, az orvosi rendelőben, a betegszobákban, az élelmiszerraktárban nem esett kár.
 
Az állomás személyzete elegendő élelmiszerrel, védőruhával, gyógyszerrel és üzemanyaggal rendelkezik - mutatott rá a szentpétervári intézet közleménye.

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.