Bizarr

Lábán hordta a kézfejét egy kínai férfi, amíg vissza nem varrták a helyére

Átmenetileg a lábához oltották leszakadt kézfejét egy kínai férfinak, akit munkahelyi baleset ért.

2015.07.17 14:04MTI

A műtét végül sikerült, állapota javulóban van és már az ujjait is meg tudja mozdítani - jelentette a kínai média pénteken.

A Csou családnevű férfit a közép-kínai Hunan tartomány Hsziangtang nevű városában érte a szerencsétlenség, amelyben bal kezét levágta egy gép. Mivel a helyi kórházban kizárólag az amputáció lehetősége merült fel, átszállították a tartományi központ jobban felszerelt és több szakemberrel ellátott Hsziangja nevű kórházába, ahol 2013-ban egy orvoscsoport már végzett hasonló visszavarrásos műtétet:


A sérült idegek és inak gyógyulásához azonban több időre volt szükség, ezért az operáció kezdetéig - a kézfej vérellátásnak biztosítása érdekében - kezét ráoltották a beteg térdére - közölte a Hszinhua hírügynökséggel Tang Csü-jü, a kézmikrosebészeti osztály vezető főorvosa Csangsában.

"Normális hőmérsékleten egy levágott ujjnak tíz órán belül vért kell kapnia. Ez az idő rövidebb, mint egy levágott végtag esetében" - jegyezte meg Tang. Hozzátette, ha a vérellátás a lehetségesnél hosszabb időn át szünetel, a szövetek elhalnak, s akkor már nincs is értelme a visszavarrással próbálkozni.

Csou kézfeje több mint egy hónapon át "kapcsolódott" a térdéhez, s amikor az orvosok elérkezettnek látták az időt, egy 10 órás műtéttel visszaoperálták az eredeti helyére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.