Még egy hétig biztosan Japánban marad

Megsérült a Solar Impulse 2 egyik szárnya

Legalább egy hétig még Japánban marad a napelemes repülőgép, mert a heves széllökésekben megsérült az egyik szárnya.

2015.06.04 08:16MTI

A kizárólag napenergiával hajtott Solar Impulse 2 több mint 40 órás repülés után hétfőn landolt Nagojában. A rossz időjárás akadályozta meg abban, hogy világ körüli útjának hetedik szakaszát teljesítse, és a kínai Nancsingból a 8175 kilométerre fekvő Hawaiira repüljön.

A szervezők arra várnak, hogy az időjárás javuljon, kijavítsák a szárny sérülését és újra útra keljenek a Csendes-óceán felett.A hétfői leszállást követően nagy méretű ponyvával fedték be, hogy megvédjék az esőtől és az erős napsugárzástól.

Bertrand Piccard, a vállalkozás irányítója elmondta, az erős szél és a heves széllökések miatt a borítóponyva sorozatosan hozzácsapódott a szárnyhoz és megsérült az egyik csűrőlap a szárnyvégen. Legalább egy hétig tart javítása.

A gépet egyébként egy felfújható sátorral fedik be, mert a 72 méter szárnyfesztávolsága miatt nem fér be a szokványos hangárokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.