UFO

Egy humanoid koponyáját találta meg a Spirit a Marson?

Egy amerikai magazin szerint igen, de sajnos sokkal valószínűbb, hogy csak egy szokatlan formájú kődarabról van szó.

2014.11.23 18:00ma.hu

A Panoramic Crucible nevű weboldal nemrég nyilvánosságra hozott egy, a NASA archívumából származó, a Spirit Mars-szonda által készített fényképet, amelyen egy emberszerű lény félig a marsi homokba süllyedt koponyája látható - vagy, ami sokkal valószínűbb, egy szokatlan formájú kődarab. (Videó itt!)

A fénykép komoly vitát indított el az interneten: míg a lelkes UFO-hívők szerint bizonyítja, hogy a vörös bolygót egykor fejlett életformák népesítették be, a szkeptikusok szerint szó sincs ilyesmiről.

Az UFO Sightings Daily nevű internetes magazin nemrég megjelent cikkében azt írta, 80 százalék az esélye annak, hogy a fotón egy olyan humanoid lény koponyája látható, amely számításaik szerint 2,5 – 3 méter magas lehetett. „Ez [a fénykép] magától értetődően megerősíti, hogy egykor hatalmas humanoidok éltek a Marson” – írták.

A NASA 2010 márciusában vesztette el a kapcsolatot a Spirittel. A rover több mint hat évig tanulmányozta a Mars felszínét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.