Berobbanó ötletek

Természettudományi labort alakítottak ki a tatai gimnáziumban

A tatai Eötvös József Gimnáziumban csütörtökön átadták az intézmény új természettudományi laboratóriumát, ahol a környék tizenegy általános iskolájának tanulói is végezhetnek kísérleteket.

2014.11.13 14:54MTI
freedigitalphotos.net/digitalart

Barsi Éva igazgató az MTI-nek elmondta, a 257 millió forintos költségvetésű projektben az eszközök beszerzése mellett tananyagfejlesztés is szerepel. Negyvenórás anyagot állítottak össze, és a kísérleteknél használható gyakorlati munkafüzetet készítettek.

A létesítményben a fizika, a kémia, a biológia és a földrajz tantárgyakhoz kapcsolódó labormunka folyhat. A terem egyszerre két, tizennyolc tagú csoport befogadására alkalmas. A programban részt vevő általános iskolák saját tanáraikkal tarthatnak majd órát a laborban.

A gimnázium délelőtt tanórákra, délután tehetséggondozásra használja a létesítményt. Beindítása hárommal bővítette az intézmény alkalmazottainak létszámát.

A laboratórium átadásán előadást tartott Weiszburg Tamás, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar ásványtani tanszékének docense, a Tatai Geológus Kert igazgatója. Az MTI-nek elmondta, hogy az egyetem országos, természettudományos tanártovábbképző központ létrehozását tervezi Tatán, ennek egyik bázisa lehet a most átadott létesítmény.

A központ nevében megjelenítenék Öveges József nevét, mivel a tudományos ismeretterjesztés úttörője Tatán 1930 és 1940 között ebben gimnáziumban oktatva írta első tankönyveit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.