Kamerák helyett lencsék

Itt a láthatatlanság módszere!

A tárgyakat "láthatatlanná" tevő álcázóeszközök hamarosan teljesen hétköznapivá válnak a Rochester Egyetem tudósainak köszönhetően, akik nagyon egyszerű és olcsó módszerrel tudnak nagy tárgyakat is elrejteni a szemünk elől.

2014.09.28 18:00ma.hu
Kép: University of Rochester, New York

Az egyetem fizikaprofesszora, John Howell szerint évek óta rengetegen és rengeteg aspektusból dolgoztak az optikai álcázás megvalósításán.

Az új eszköz, mely a Harry Potter után a Rochester köpeny nevet kapta, szemben a népszerű regénysorozattal, ez esetben nem ruhadarabról van szó. Sokkal inkább egy olyan eszközről van szó, amit leginkább az optometristák ismernek. Mikor egy tárgy a lencsék közé kerül, úgy tűnik, mintha eltűnne.

Joseph Choi szerint, aki részt vett a fejlesztésben, ez az első háromdimenziós álcázó eszköz, amely folyamatos többirányú álcázást biztosít - azaz csak a tárgy marad rejtve, minden más látható marad.

A kutatók többféleképpen kipróbálták a fejlesztést, és nagyon úgy tűnik, hogy működik.

Kép: University of Rochester, New York


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.