Bajkonurból bocsátották fel

Rakománnyal megrakott űrhajó érkezett az ISS-re

Sikeresen felbocsátottak csütörtökre virradóra a kazahsztáni Bajkonur űrközpontból egy orosz teherűrhajót 2,3 tonna rakománnyal.

2014.07.24 07:03MTI
Forrás: Wikipédia

Az űrhajó, hat órával később megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) - közölte az orosz űrkutatási hivatal, a Roszkoszmosz.

A Progreszsz M-24M teherűrhajót Szojuz-U típusú hordozórakétával bocsátották fel. Az űrhajó több mint 2,3 tonna rakományt vitt az ISS-re: egyebek mellett az űrállomás röppályájának fenntartásához szükséges üzemanyagot, valamint levegőt, vizet és élelmiszert, továbbá a kísérletek végrehajtásához szükséges tudományos berendezéseket.

A teherűrhajó a felbocsátás után hat órával, csütörtök hajnalban csatlakozott az ISS-hez, amelynek a fedélzetén jelenleg három orosz, két amerikai és egy német űrhajós tartózkodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.