Cápaharapásoktól is szenvedett a kisbálna

Elpusztították a hajót szopó csecsemőbálnát

Örökre "elaltatták" pénteken a magányos csecsemőbálnát, amely anyjának hitt egy hajót és még szopni is megpróbált a járműből.

2008.08.22 09:35MTI

A pár hetes bálnaborjú feltehetően eltévedt - vagy esetleg anyja tagadta meg -, ezért keveredett az ausztrál partok közelébe Sydneytől nem messze, ahol aztán anyjának vélt egy jachtot. Még szopni is megpróbált belőle, persze hiába.

A bálnafi megmentésére verbuválódott csapat bálnatejjel nem tudta táplálni, mivel ilyesmi nemigen van raktáron, ezért kijachtozott a nyílt vízre, maga után csalva az állatot, hogy annak legyen némi esélye valódi anyjára találni vagy csatlakozni egy bálnacsaládhoz.

A kisbálna azonban ismét visszatért a kikötőbe és mindinkább legyengült az éhségtől. Megmentésére még egy bennszülött "bálnasuttogót" is bevetettek, ám ő sem tudta éneklésével rábeszélni az állatot, hogy ússzon ki a nyílt vízre. Hat nappal a bébibálna megjelenése után vért vettek tőle, és kiderült, hogy a cápaharapásoktól is szenvedő állat már nagyon rossz állapotban van, légzési nehézségei támadtak.

A szakértők hosszas vitát követően úgy döntöttek, a legjobb, ha megkímélik a további kínlódástól és halálos adagnyi szerrel örökre elaltatták. A nézelődők közül többen gyilkosoknak kiáltották ki a "kegyeleminjekciót" beadókat.

Örökre elaltatták a kis bébibálnát!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.