Űrkutatás

Világszínvonalú technológiai verseny Budapesten

A szerdától szombatig tartó Google Lunar XPRIZE rendezvény nyilvános programjain holdjáró és planetáriumshow is várja az érdeklődőket a Design Terminálban és az Akvárium Klubban.

2014.06.03 12:49MTI
Fotó: Facebook/Puli Space Technologies - Katja

Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója a budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: "a Design Terminál minden évben törekszik arra, hogy világszínvonalú, a világ fő sodrát képező eseményeket, szervezeteket és személyiségeket hívjon Budapestre.

Andrew Barton, az XPRIZE Alapítvány elnöke elmondta: a 20 millió dollár fődíjjal járó verseny célja, hogy a résztvevő csapatok működő tudományos kutatójárművet küldjenek a Holdra a jövő év végéig. A verseny magyar indulója a Puli Space Technologies.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.