EURAXESS

EU, kutatói karrier: Budapestet is érinti a tanácsadási roadshow

Az EURAXESS honlapján több mint 40 ezer álláshirdetés jelenik meg évente, és már több mint egymillió mobilitással kapcsolatos kérdésben nyújtott tanácsot az elmúlt négy évben.

2014.03.03 23:30MTI

Az Európai Bizottság elindította hétfőn az EURAXESS kezdeményezés keretein belül azt a pán-európai ismeretterjesztő kampányt, amelynek célja, hogy karriertanácsokat adjon a kutatóknak, és segítséget nyújtson számukra az álláskeresésben.

Az "EURAXESS - Researchers in Motion" roadshow 22 európai országban 29 várost érint, a rendezvényen álláskeresési, önéletrajz-írási és munkajogi tanácsokkal látja el a kutatókat és a tudományos karrier iránt érdeklődőket. A roadshow március 24-én érkezik Budapestre - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A közleményben idézik Máire Geoghegan-Quinnt, az Európai Bizottság kutatási, innovációs és tudományügyi biztosát, aki szerint az EURAXESS mostanra központi szerepet tölt be az európai állást kereső kutatók körében.

Az EURAXESS honlapján több mint 40 ezer álláshirdetés jelenik meg évente, és már több mint egymillió mobilitással kapcsolatos kérdésben nyújtott tanácsot az elmúlt négy évben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.