Több ezren várták a párt

Pandajelmezben várták az állatkert új lakóit

Több ezren, sokan pandajelmezbe öltözve fogadták vasárnap a belgiumi Pairi Daiza állatkertbe a kínai Szecsuán tartományból megérkező óriáspanda párt.

2014.02.23 16:40MTI
freedigitalphotos.net

Lelkes tömeg, mintegy 2500 rajongó tolongott pandazászlókat lengetve a Brüsszeltől 60 kilométerre fekvő város állatkertjének kapujához vezető úton. A látogatók azonban egyelőre csak a park zárláncú tévéképernyőjén csodálhatják meg az új jövevényeket.

Nyilvános bemutatkozásukra áprilisban kerül sor, addig időt hagynak nekik új környezetük megszokására. A Hszing Huj nevű négyéves hímet és a vele egykorú nőstényt, Hao Haót 15 évre kapta kölcsönbe a belga állatpark Szecsuán tartomány egyik szaporító központjától.

A Pairi Daiza állatkert mintegy tízmillió eurót (3 milliárd forintot) szánt az óriáspandák megfelelő elhelyezésére: kényelmes ház, medence, barlang és bambusszal beültetett kifutó várja őket. A park évente egymillió euró "bérleti díjat" is fizet az új látványosságért a belga sajtó becslései szerint. Az óriáspanda a világ legveszélyeztetettebb fajai közé tarozik: vadon mindössze 1600 példány él, további 300 pedig állatkertekben.

Egy tavaly novemberben a schönbrunni állatkert vezetője és a vadon élő állatok megóvásával foglalkozó kínai társaság által aláírt megállapodás szerint további tíz évig Bécsben marad az osztrák főváros két pandája, Jang Jang és Long Huj. A dokumentum szerint augusztusban világra jött bocsuk, és annak korábban született testvérei kétéves korukig élnek Bécsben mielőtt Szecsuánba szállítanák őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.