Négy napig bolyongott étlen, szomjan

Nem semmi! Termeszrhangyát evett, hogy túlélje a sivatagot

Egy aranyásó négy napig bolyongott az ausztrál sivatagban, s hogy túlélje, arra fanyalodott, amit rovarirtó múltja miatt a legjobban ismert: termeszhangyákat evett.

2008.07.30 15:40MTI

Az 52 éves Theo Rosmulder felségével és néhány szerencsevadász társával kutatott arany után egy elhagyatott nyugat-ausztráliai sziklás vidéken, Lavertontól úgy 130 kilométerre északra. Mikor múlt pénteken este nem tért vissza a táborba, a többiek riadóztatták a rendőrséget. A mentőakció szombaton pirkadatkor indult a földön és a levegőben, ám a hatóságok hiába fésültek át 200 négyzetkilométernyi területet, nem akadtak a nyomára.

Az elveszett férfi - akinek összes felszerelése zsebkés, zseblámpa és fémdetektor volt - elmesélte, hogy ő látta a repülőgépeket, de azok nem vették észre a jelzéseit. Már nagyon kiszáradt és elcsigázott volt, amikor rábukkant egy termeszdombra, és éhsége csillapítására alaposan belakmározott a rovarokból. "Nem is rossz az ízük" - mondta a megmenekülése alkalmából tartott szerdai sajtóértekezletén. Rosmulderre végül kedden akadt rá néhány vadászó bennszülött.

A férfi még mindig a detektorát szorongatta, de a szomjúságtól és kimerültségtől összeesett. A közeli lavertoni kórházba szállították, de rövid kezelés után már aznap kiengedték. A kincskereső nem adta fel, bejelentette, hogy tovább folytatja az aranyvadászatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.