A legújabb lakók

Kisoroszlánok születtek a gázai állatkertben

Két kisoroszlán született a gázai állatkertben, az egyiket egy rakétáról, a másikat pedig az izraeli hadsereg ellen 2012 novemberében vívott ütközetről nevezték el.

2013.11.20 00:29MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

"A nőstényoroszlán ma két kisoroszlánt ellett, egy hímet és egy nőstényt" - jelentette be Nahed al-Madzsúb, a Hamász palesztin iszlamista mozgalom vezette kormány belügyminisztériumának fennhatósága alatt álló Biszán vidámpark igazgatója.

A két kisoroszlán a Fadzsr és a Szidzsil nevet kapta, amely arabul hajnalt, illetve agyagot jelent, utalásul az Izraelre kilőtt Fadzsr rakétákra, illetve a Hamász által Agyaggolyó kódnévvel ellátott csatára - tette még hozzá az igazgató.

Madzsúb elmondta, hogy most először születtek oroszlánok a Gázai övezetben, a két szülőt négy éve hozták Egyiptomból.

A Hamász fegyveres szárnya, az Ezzeddín al-Kasszám Brigádok Twitter-oldalán közölte: "az igazságtalan izraeli ostrom ellenére a palesztinoknak sikerült behozni ezt a két oroszlánt, hogy mosolyt fakasszanak a palesztin gyermekek arcán".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.