Fotócsapdák, ürülékminták, nyomelemezés

Több mint húsz farkasfalka él Németországban

Az állatok pontos száma nem meghatározható, de elsősorban Szászországban, Brandenburgban, Szász-Anhalt, Alsó-Szászország és Mecklenburg-Előpomeránia tartományokban élnek ilyen ragadozók.

2013.07.27 05:30MTI
Fotó: MTI

A becslések szerint mintegy 23 farkasfalka vagy farkaspár él Németországban.

Az állatok pontos száma nem meghatározható, de elsősorban Szászországban, Brandenburgban, Szász-Anhalt, Alsó-Szászország és Mecklenburg-Előpomeránia tartományokban élnek ilyen ragadozók, emellett többen láttak egy-egy egyedet is - közölte Ilka Reinhardt, a spreewitzi Lupus vadbiológiai iroda munkatársa. Az irodában futnak össze azoknak a tartományoknak az adatai, amelyekben farkasokat észlelnek.

A legtöbb farkas, összesen 13 falka, illetve pár a német-lengyel határon fekvő Lausitz térségben él.

"Jelenleg megpróbáljuk megállapítani, hány kölyök jött világra" - mondta Reinhardt. Ehhez fotócsapdákat készítenek, ürülékmintákat és nyomokat elemeznek ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.