De honnan a meggyíz?

Hogyan készül az ízesített rágógumi?

Hogyan készül a meggyes ízesítésű rágógumi, ha az összetevők között nem szerepel a meggy? - Maga a gumimassza túlnyomórészt műanyag eredetű, poliizobutilén tartalmú...

2008.07.04 11:06National Geographic

A kereskedelemben kapható rágógumik döntően petrolkémiai úton előállított alapanyagokból készülnek.

Maga a gumimassza túlnyomórészt műanyag eredetű, poliizobutilén tartalmú.

Ezen felül hozzávetőlegesen 50-60 % cukrot, valamint töltelékanyagot, mint például alumíniumoxidot, kovasavat vagy cellulózt tartalmaznak a különféle készítmények.

Adalékként szerepelnek még olyan komponensek is, melyek a puhaságot vagy a nedvességet szabályozzák, de antioxidánsok, színezékek, emulgeátorok, étkezési savak és aromák is kerülnek a gumimasszába.

Nem meglepő talán, hogy a gyümölcsízű rágógumik, így például a meggyes ízesítésű sem tartalmaz valódi gyümölcsöt.

A rágógumik ízét ugyanis az élelmiszeriparban használatos aromaanyagok adják, melyek előállítása legnagyobb részben mesterséges úton történik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.