Lehet, hogy tartozék?

Fényes objektumot észlelt a Curiosity - képpel!

Hozzáfogott az ásáshoz a Curiosity marsjáró a vörös bolygó felszínén, ahol észrevett egy fényes objektumot is.

2012.10.09 21:30MTI

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA illetékesei közleményben felvetették annak a lehetőségét, hogy a tárgy a hatkerekű marsjáró tartozéka lehet. Ily módon mindaddig felfüggesztették a mintavételezést és az ásást, míg ki nem derítik, miféle objektumról van szó.

A radioizotópos termoelektromos generátorral működő Curiosity, hivatalos nevén Marsi Tudományos Laboratórium augusztus 6-án landolt a Marson. A 2,5 milliárd dolláros összköltségű, csaknem két földi évre tervezett program célja, hogy kiderítsék: létezhettek-e valamikor a Marson mikrobiális életformák kifejlődését lehetővé tévő feltételek, mindenekelőtt víz.

A Curiosity másfél hete olyan képeket küldött, amelyeken egy ősi vízfolyam kavicsos medre látható.

space.com


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.