EuroSkills 2012.

Öt magyar arany született a szakmák európai versenyén

Öt aranyérmet szereztek magyar versenyzők a fiatal szakmunkások európai megmérettetésén, a 2012. évi EuroSkills versenyen.

2012.10.08 20:29MTI

Magyarország harmadik alkalommal indított versenyzőket az európai versenyen, az MKIK szervezésében pedig első ízben vettek részt fiatal szakmunkások az idén október 4-6. között Belgiumban tartott seregszemlén. A 20 fős magyar csapat 11 versenyszámban 15 szakmában mérte össze tudását, felkészültségét Európa 22 nemzetének csapatával.
 
A magyar csapat az átlagpontszámok alapján a 6. helyen végzett, és összesen öt arany, egy ezüst, öt bronz és két kiválósági érmet szerzett. Aranyérmesek lettek a magyarok a bútorasztalos és épületasztalos szakmákban, valamint a mechatronika, vállalati infokommunikációs technológia és faipari technológia területén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.