Sikerül Kína első kézi vezérlésű dokkolása?

Útban az űrbe a Sencsou-9 kínai űrhajó

Fellőtték szombaton a Sencsou-9 (Sehnzhou-9) űrhajót, fedélzetén három kínai űrhajóssal, köztük egy nővel. Az űrhajó 12 óra 37 perckor (helyi idő szerint este 6 óra 37-kor) az északnyugat-kínai Csiucsüan (Jiuquan) űrközpontból sikeresen elhagyta kilövőállását. Az eseményt élőben közvetítette a kínai központi televízió.

2012.06.16 13:03MTI

Az űrhajó a Góbi-sivatagban lévő indítóközpontból kiváló időjárási körülmények között indult el a Hosszú Menetelés-2F hordozórakéta segítségével, majd folytatta útját a 2011 ősze óta a Föld körül keringő Tienkung-1 (Tiangong-1) űrállomásmodul felé. Ha az űrhajó teljesíti küldetését, ez lesz Kína első kézi vezérlésű dokkolása az űrben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.