Új, csúcsminőségű MRI-készülék!

Korábban diagnosztizálhatóak lesznek a mozgásszervi elváltozások

Korábban diagnosztizálhatják a jövőben a különböző mozgásszervi elváltozásokat az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) új, csúcsminőségű MRI-készülékének köszönhetően - mondta az intézmény főigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

2012.06.13 13:04MTI

Poór Gyula az MTI-nek elmondta: a most üzembe állított MRI (mágnesesrezonancia-képalkotókészülék) a korábban használthoz képest mintegy tízszer erősebb. Ennek köszönhetően pedig a különböző betegségeket - köztük daganatos, kopásos, anyagcsere-, vagy traumás eredetű elváltozásokat - sokkal hamarabb diagnosztizálhatják - hangsúlyozta.

A rendezvényen Szócska Miklós egészségügyi államtitkár elismerően szólt arról, hogy a jelen gazdasági körülmények között az intézmény felelős gazdálkodásának köszönhetően szinte teljes mértékben saját forrásból tudta beszerezni a csúcstechnikát jelentő készüléket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.