Több vitamint tartalmaz a paradicsom a sós víztől

Miért jó, ha tengervízzel öntözzük a paradicsomot?

A rendkívül egészséges paradicsom az egyik legkedveltebb zöldségnövény világszerte. Növekedését segíti a tengervíz, de a tudomány még keveset tud arról, hogy milyen hatással van a növény tápanyag-összetételére.

2008.05.02 15:20MTI

Riccardo Izzo olasz kémikus és kollégái összehasonlították a koktélparadicsomok beltartalmi értékeit - a növények egy részét édesvízben, másik részét 12 százalék tengervizet tartalmazó vízben nevelték. A sós vízben növekvő paradicsomok több C és E vitamint, valamint rákmegelőző, érvédő és öregedésgátló antioxidánst tartalmaztak. A sós vízzel történő öntözés a kutatók szerint ezen felül ígéretes alternatíva is lehet, különösen azokon a vidékeken, amelyek lakói vízhiánnyal küzdenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.