Örökbefogadó napot rendez a Vigyél Haza Alapítvány

Szilveszteri petárdák: kutyatömeg az Illatos úton

A Vigyél Haza Alapítvány munkatársa közölte Örökbefogadó napot rendeznek szombaton az Illatos úti ebtelepen.

2012.01.18 05:59MTI

Szabó Rita elmondta: az Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepére évente - csak fővárosi szinten - több mint 3000 kutya kerül be, ahol a 90 férőhelyen átlagosan 150 négylábúról kell gondoskodni. Ez a szám jelenleg - főként a szilveszteri petárdarobbantások miatt - szinte az elviselhetetlenségig felduzzadt.
   
Az örökbefogadó napot a Budapest Főváros Közterület-felügyelete Állategészségügyi Szolgálata és az alapítvány közösen bonyolítja, az örökbe adni kívánt kutyák mindegyike féregtelenített, megkapta a kötelező védőoltásokat és az azonosító chipet.
    
Az alapítvány munkatársa kiemelte, hogy az állatvédelmi törvény módosítása szerint nem szedhető ebrendészeti hozzájárulás - közismert nevén ebadó - az állatmenhelyről, ebrendészeti telepről vagy állatvédelmi szervezettől örökbefogadott eb után, így a szombaton örökbe fogadott kutyák is adómentességet élveznek.
    
Az örökbefogadásra váró, több mint 140 kutyát külsőleg is vonzóvá akarják tenni, ezért alapítványuk több kutyakozmetikust segítségét kérte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.