Lawrence Krauss - az író?

Világegyetem a semmiből - könyvbe

Világegyetem a semmiből, avagy miért van inkább valami, mint semmi címmel tartott Lawrence Krauss asztrofizikus 2009 őszén nagy sikerű előadást, amelyet azóta több mint egymillióan láttak a YouTube-on, és amely most könyv formájában is megjelent.

2012.01.10 13:18MTI

A világegyetem eredetéről és évbilliók múlva várhatóan bekövetkező végéről szóló, mindössze kétszáz oldalas könyvhöz utószót író Richard Dawkins evolúcióbiológus szerint Krauss "a kozmológia Woody Allenje".

A videomegosztón elérhető előadás népszerűsége is igazolja, hogy az amerikai fizikusnak különleges képessége van arra, hogy elméleteit elegáns, érthető és élvezetes formában adja elő.

Az Arizonai Állami Egyetem professzora végigvezeti az olvasót az asztrofizika elmúlt száz évének korszakalkotó megállapításain, amelyek ahhoz a következtetéshez vezették, hogy a világegyetem a semmiből keletkezett "tervezés, szándék és cél nélkül", és az a sorsa, hogy visszatérjen ebbe a kietlen, hideg, sötét űrbe.

Krauss számára az isten nélküli világegyetem lehetősége "éltető", nem ijesztő. "Arra sarkall minket, hogy saját tetteinknek adjunk értelmet, és rövidke létünkből a legtöbbet hozzuk ki" - írja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.