Leletek kerültek elő a rómaiak idejéből is

Vaskori településre bukkantak Szerbia földjében

Őskori települést tártak fel Szerbia déli részén, Bare közelében.

2011.12.21 20:29MTI

Maja Djordjevic ásatásvezető régész közlése szerint háromhektáros területen végeztek ásatásokat, a helyszínen vaskori leletek, valamint római kori leletek sokaságát találták.
   
Az archeológusok egyebek mellett feltárták egy római villa alapjait, amely egy tehetős vidéki földbirtokhoz tartozott, ahol sok kerámiatöredék is előkerült.
   
Mint Maja Djordjevic rámutatott, a leletek arra utalnak, hogy a térségben egykoron virágzó település állt, az intenzív földművelés miatt azonban a régészeti lelőhely jelentős része elpusztult.
   
"Amennyiben még a múlt század hatvanas éveiben elvégezték volna a feltárásokat, sokkal gazdagabb leletanyag került volna elő a helyszínen, sokkal többet megtudhattunk volna a térség múltjáról" - fogalmazott Djordjevic.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.