Minden hatodik faj örökre eltűnhet

Nem mese: kihalás fenyegeti a Némó nyomában szereplőit

A Némó nyomában című animációs filmben szereplő minden hatodik fajt a kihalás veszélye fenyegeti egy tanulmány szerint.

2011.12.13 07:56MTI

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) és a kanadai Simon Fraser Egyetem munkatársai mintegy 1500 fajt vizsgáltak meg a sikeres mozifilmmel kapcsolatban.
   
Az emberi tevékenység által különösen a teknősök és a cápák veszélyeztetettek - közölte a természetvédelmi szervezet a svájci Glandban. A tengeri csikóknál ötből két fajt fenyeget a kihalás veszélye.
   
A 2003-ban bemutatott animációs filmben a kis Némót elfogják az emberek. Túlságosan is aggódó apja a keresésére indul, eközben találkozik a tenger számos lakójával - mélytengeri horgászhalakkal, medúzákkal, pörölycápákkal és rájákkal is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.