Halál Galway-grófságban

Nyílhegy végzett az írrel - ezer éve

A koponyájába fúródott nyílhegy végzett azzal a fiatal "ír" férfival, kinek földi maradványaira Galway-grófság keleti részén bukkantak.

2011.11.26 19:54MTI

A sekély sírt földmunkákat végző helyi farmer találta meg Newcastle falu közelében. A 17-25 év közötti fiatal férfi magzati pózban aludta örök álmát - olvasható a The Irish Times (http://www.irishtimes.com/) online kiadásában. A sír kelet-nyugati tájolásából a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy a fiatal férfit eltemették.

Halálát a koponyájába fúródott 4 centiméteres nyílhegy okozta, amely az előzetes vizsgálatok szerint a 9. vagy a 10. századból származik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.