A felhőszakadásnak két halálos áldozata is volt

Tovább pusztul Pompej

Az elmúlt napok zord olaszországi időjárása miatt összedőlt egy ókori falszakasz a pompeji romoknál - közölte szombaton a világhíres műemlék épületegyüttes igazgatósága.

2011.10.22 19:42MTI

eset pénteken történt, kevesebb mint egy évvel azután, hogy éles vita bontakozott ki Olaszországban világörökség részeként nyilvántartott, egyedülálló helyszín elégtelen karbantartása miatt.

Egy szóvivő szerint a "porta di Nola" kapu közelében két méter hosszan omlott le egy falszakasz a szabadtéri múzeum látogatók számára nyitott részében. Szombaton a helyszínre sietett egy archeológus csapat, hogy felmérje a vihar okozta károkat. A rendőrség elővigyázatosságból lezárta a területet.

Az olasz félszigetet csütörtökön tépázták meg a viharok.

Az olasz fővárost, Rómát a heves esőzés vízzel árasztotta el és teljesen megbénította. A felhőszakadásnak két halálos áldozata is volt.

A Nápolyhoz közeli Pompejiben, amelyet turisták milliói keresnek fel évente, már tavaly beomlott néhány épület, köztük a Schola Armaturarum. Ebben a freskókkal díszített épületben készültek fel a gladiátorok a harcra.

Sandro Bondi előző kulturális miniszter idén tavasszal azért mondott le, mivel sok bírálat érte azért, hogy nem tett eleget az olasz régészeti kincsek védelméért. Utódja, Giancarlo Galan hivatalba lépésekor a korábbiaknál több erőfeszítést ígért Pompeji megóvása érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.