Meggyőzi-e a klímaszkeptikusokat?

Éghajlatváltozás és extrém időjárás - Al Gore 24 órája

Al Gore ismét lendületben: 24 órás kampánnyal próbálja meggyőzni a világhálón a szkeptikusokat arról, hogy kapcsolat van az éghajlatváltozás és az extrém időjárás között.

2011.09.12 23:37MTI

A 24 Hours of Reality elnevezésű program Nobel-békedíjas Al Gore prezentációja, amelyet 24 órán át 24 különböző időzónában sugároznak szerdától csütörtökig. Az Egyesült Államok volt alelnökének célja, hogy meggyőzze a klímaváltozást tagadókat és az éghajlat felmelegedése elleni cselekvésre sarkallja a háztartásokat, iskolákat és vállalkozásokat.
   
A szervezők arra kérik az embereket, "engedjék át" a Facebook-, illetve Twitter-profiljuk feletti ellenőrzést, hogy azok is Al Gore üzenetét sugározzák 24 órán át.
   
Al Gore 2006-os dokumentumfilmje, a Kellemetlen igazság című munka révén akarta növelni a globális felmelegedésre irányuló figyelmet, az alkotás világszerte 49 millió dollárt fialt a jegypénztáraknál. Klímaszkeptikusok ugyanakkor bírálták a filmet, mert egyoldalúnak találták.
   
Felmérések szerint az Egyesült Államokban - a világ második számú károsanyag-kibocsátójának számító országban - jócskán csökkentek az éghajlatváltozással táplált aggodalmak: 2007-ben még a megkérdezettek 62 százalékát, 2011-ben viszont már csak 48 százalékát aggasztotta a jelenség.
   
Al Gore - 200 új elemmel "feldúsított" - prezentációját a http://climaterealityproject.org címen lehet nyomon követni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.