Elevenen ásták el a harcosokat

Ókori katonai kantint tártak fel Kínában

Ókori katonai kantint tártak fel az észak-kínai Sanhszi (Shanxi) tartományban, Kaoping (Gaoping) városának közelében.

2011.07.25 22:31MTI

A feltételezések szerint a kantin 2200 évvel ezelőtt szolgálta a katonákat a Kr.e. 260-ban lezajlott csangpingi (Changping) ütközet során, amely a Hadakozó fejedelemségek időszakának (Kr.e. 475-221) tíz meghatározó csatája közé tartozott.

Évtizedekkel később, e korszak végén a Csin (Qin) királyság vezetésével egyesítették a fejedelemségeket és központosított birodalmat hoztak létre.
     
Az ütközet, amelyben a Csin (Qin) fejedelemség megsemmisítő vereséget mért a Csao (Zhao) fejedelemségre, a történelem legvéresebb csatái közé tartozott, a Csao-hadsereg elfogott katonáit meggyilkolták, elevenen a földbe ásva őket. Sze-ma Csien (Sima Qian/ Kr. e. 145 vagy 135 - Kr. e. 86) kínai történetíró feljegyzései szerint összesen 450 ezer harcos vesztette életét a csata alatt és után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.