Az anya 19 éves

Megszületett az idei első pandabocs Csengtuban

Megszületett idén az első óriáspandabocs a csengtui pandavédő- és kutatóközpontban: anyja egy tizenkilenc éves óriáspanda, amely vasárnap hozta világra kölykét.

2011.07.25 21:28MTI

Tizenkilenc év már öreg kort jelent a pandák esetében, hiszen a védett állatoknál az átlagos élettartam huszonöt év körül van. A Li Li nevű anyát mesterségesen termékenyítették meg.

A bocs Csüi-pang nevű apja márciusban érkezett vissza a pandavédelmi központba Japánból egy sikertelenül végződött természetes párosodás után.
   
A 161 gramm súlyú újszülött egy egészséges nőstény kölyök. Li Li és bocsa egyaránt jól vannak a központ állatorvosai szerint.
   
Az új kölyökkel együtt a világ legnagyobb pandavédő központjában 97 panda él. Az óriáspanda fő elterjedési területén, Szecsuán (Sichuan) tartományban két pandaközpont van. Az egyik Csengtuban a másik Volongban található.
   
Egy Szu Lin nevű panda a volongi központban július 7-én adott életet első pandakölykének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.