Segítség, hal lettem!

Három kisgyerek, Pecás, Csilla és Dagi horgászni indul, de nagy bajba kerülnek, amikor a hóbortos Mc Lötty Professzor titokzatos laboratóriumában találják magukat.
2003.09.07 13:04, Forrás: port

A Professzor egy varázsital összeállításán dolgozik, amelynek segítségével az emberek képesek víz alatt élni.

Pecás kishúga, Csilla véletlenül iszik a varázsitalból, tengeri csillaggá változik, és a tengerfenéken találja magát. A két fiúnak meg kell keresnie Csillát, ezért önszántukból isznak a varázsitalból. Pecás repülőhallá alakul, Dagi pedig medúza formájában ered a kis "tengeri csillag" nyomába. Pontosan 48 óra áll rendelkezésükre, hogy megtalálják Pecás kishúgát és az ellenszert - vagy mindhárman örökre halak maradnak.

A három hallá változott gyerek csodálatos és izgalmas kalandokat él át, miközben Csilla igazi barátra talál Sasha, a kis kék Tengeri Csikó személyében. A történet izgalmas fordulatot vesz, amikor Joe, a kalauzhal uszonyaira ellenszer kerül. Az ellenszer ugyanis emberi intelligenciát kölcsönöz a halaknak és Joe hamar rájön, hogy az újonnan szerzett adomány, a beszéd képességének segítségével a víz alatti világ urává és parancsolójává léphet elő. A hal-gyerekek előtt sok-sok akadály tornyosul. Csak zseniális találékonyság és elszánt vakmerőség együttesével van esélyük arra, hogy megdöntsék Joe zsarnoki uralmát, és újra ember-gyerekként élhessenek...

színes magyarul beszélő dán-ír-német animációs film, 80 perc, 2000

rendező: Stefan Fjeldmark, Michael Hegner
forgatókönyvíró: Tracy J. Brown
díszlettervező: Matthias Lechner
zene: Soren Hyldgaard
producer: Russell Boland
vágó: Per Risager
vizuális effektek: Jesper Colding, Dorian Knapp, Nicolai Tuma

szinkronhang:
Alföldi Róbert
Jáksó László
Jónás Rita
Gálvölgyi János
Ábel Anita
Stohl András
Hernádi Judit
Kulka János
Verebes István
Csonka András

eredeti szinkronhang:
Nis Bank-Mikkelsen
Terry Jones
Morten Kerrn Nielsen
Sebastian Jessen
Pil Neja
Ghita Nřrby

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.